Fettsyrebalans

Hälsoeffekten - Din hälsa vårt mål - erbjuder dig hjälp med att hålla koll på din fettsyrebalans, Omega-3DHA-EPA, som är viktig både fysiskt & mentalt.

Omega-3 fettsyror förbättrar hjärnans funktion!

Du har säkert hört att du blir smart av fisk! Fisk innehåller hjärnans favoritfett Omega-3 DHA/EPA och detta fett är superviktigt för bra kognitiv förmåga. Mer än en femtedel av hjärnan består nämligen av olika typer av fettsyror som kroppen inte själv kan producera utan som måste tas upp via kosten.
Vi behöver få i oss 2-3 gram dagligen av Omega-3 DHA/EPA (det motsvarar ca 1-3 kilo vildfångad fet fisk i veckan) via vår kost för att våra celler etc. ska fungera optimalt.

Hur mycket fisk äter du – hur ser din fettsyrebalans ut?

Med en enkelt blodtest kan du få koll på din balans som är viktig både fysiskt och mentalt. Du erbjuds att bli förmånskund och kan därmed köpa både test och produkter till mycket förmånliga priser.

Ring mig på 070-453 64 94 om du önskar hjälp eller om du har frågor om detta.

​Det skrivs mer och mer om hur viktigt det är med Omega-3-6-balansen och hur vi påverkas av för lite Omega-3 i kroppen. Stig Bengmark som är inflytelserik gällande förebyggande hälsa skrev att barn som är födda av mammor som har låga halter av Omega-3 löper betydligt större risk att drabbas av autism. Inte bara barnet drabbas utan även mamman. Om mamman inte ha tillräckligt med Omega-3 DHA/EPA i blodet tas det från mammans hjärna och den krymper med ca 5 % varpå depression blir allt vanligare.

Tips! Fisktanten Informerar >

Häst, hund och katt!

Vilda djur har normalt en 1:1 balans mellan omega-6 och omega-3 medan våra trogna husdjur följer sin husse och matte. Liksom dem får de oftast i sig för lite Omega-3 via sin kost!

Omega-3 EPA/DHA är precis som hos människan gynnsam för hår/päls, hud och lindrar ledbesvär!

Djuren behöver ofta mindre än vi människor. Du kan dela din Omega-3 med ditt djur.